Ferdig stekt/kokt
Ribbe, Juleskinke, Stek, Sous vide spesial, Gryteklart pinnekjøtt
Ribbe, Juleskinke, Stek, Sous vide spesial, Gryteklart pinnekjøtt
Karbonade, Kjøttkake/bolle, Medisterkake
Røkt pinnekjøtt, Urøkt pinnekjøtt, Pinnekjøtt spesial
Sylte, Rull, Postei/paté, Hverdagspålegg og storhusholdning, Delikatessepålegg svin, fjørfe, storfe, lam/sau, spesial
Røkt julepølse, Urøkt julepølse, Julepølser spesial
Lutefiskbacon, Julespesial, Åpen klasse, Ferdigmat
Vi har spurt NM-dommerne om hva de ser etter i et kjøttprodukt, når de bedømmer i NM. Vi har også spurt kokkene om hvordan forskjellige produkter bør tilberedes.
Se mer i MediearkivetKonkurransen har plass til rundt 600 produkter til bedømming. Påmeldingen lukkes 21. september eller tidligere dersom det ikke er ledige plasser igjen.
Vi anbefaler bedriftene å melde på produktene så tidlig som mulig, slik at man er sikret plass. Endringer kan gjøres i påmeldingen helt fram til påmeldingsfristen.
Konkurransen er for ordinære salgsvarer - ikke for spesialproduserte varer. Bedriftene skal plukke varer ut fra egen ordinær produksjon og sende dem inn. KLF handler hvert år inn et knippe kontrollprodukter» for å sjekke om det er samsvar mellom innsendte varer og det som finnes i markedet. Produktene må pakkes slik at de er beskyttet mot slag/støt, og holder lav nok temperatur under hele transporten. Mottatte produkter legges fortløpende på kjølerom/frys. Produktene skal helst være i originalforpakninger og de anonymiseres av kjøkkenet før dommerne får dem til bedømming.
Produktene klargjøres på et kjøkken og produktene varmes og skjæres med det utstyr som finnes der. Tilberedning skjer på kjøkken gjennom koking, damping, steking i panne. I klasseinndelingen er det beskrevet hvordan tilberedning vil være for noen produkttyper og hvor lang tilberedningstid som tillates.
I NM stiller hver gang rundt 20 dommere og 5 kokker. Disse er bransjens fremste fagfolk, ofte med bakgrunn som pølsemakere eller næringsmiddel-teknologer, eller annen tungtveiende erfaring fra vår bransje.
Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. Målet er at NM over tid bidrar til å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter.
Vi samler bransjen til resultatslipp og fagseminar på dagtid. På kveldstid blir det underholdning, festmiddag og offentliggjøring av Norgesmesterne. Normalt Samler NM-kåringen 170 – 200 bransjefolk.
hoveddommer
Nofima Mat
dommer
Alimenta AS
dommer
Animalia AS
dommer
Tine Partner Industri
dommer
Jacobs på Holtet
dommer
Campus Scandinavia AS
dommer
Aquatiq Chemistry AS
dommer
Nofima Mat
dommer
Arne B. Corneliussen AS
dommer
Alimenta AS
dommer
Stiftelsen Norsk Mat
dommer
Stiftelsen Norsk Mat
dommer
Rørosmat
dommer
Pole Position Logistics
dommer
Arne B. Corneliussen AS
dommer
GNIST mat og opplevelser
dommer
Bokken AS
dommer
Campus Scandinavia AS
dommer
MatPrat
dommer
Bokken AS
dommer
Aquatiq Chemistry AS
dommer
Notim AS
dommer
Alimenta AS
dommer
Norsk Kjøtthandel AS
Kjøkkensjef
Spesialgrossisten Øst AS
Kokk
Quality Olavsgaard
Kokk
Grilstad AS
Kokk
Fatland Sandefjord AS
Kokk
Nortura SA
Kokk
Nortura SA
kr 1.650,-
pr. påmeldt produkt eks. mva.
kr 2.750,-
pr. person eks. mva.
Har du spørsmål vedr. NM, presse eller annet samarbeid- ta kontakt med oss!
Du kan kontakte oss på 23 24 44 70 eller sende en e-post til NM-sekretariatet