Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Dommere og stab

Dommere og stab

KLF stiller med hoveddommer for konkurransen, og har med seg 15 andre dommere. Disse er fagfolk med bakgrunn som pølsemakere eller næringsmiddelteknologer. Ingen av dem er ansatt i de bedriftene som deltar i konkurransen.

For kjøttbransjen er det avgjørende at konkurransen blir helt objektiv. Ingen kjente merkevarer skal ha fortrinn framfor mindre kjente produkter. Derfor er konkurransen lagt opp slik at ingen dommere vet hvem som leverer det enkelte produkt. Dommerne får bare servert maten, tester, smaker og skriver ned sine kommentarer.

Ellen Hovland

- Selv om det ligger i den faglige bakgrunnen min å være opptatt av det ernæringsmessige, trumfer smak og spisekvalitet over næringsinnhold for de fleste forbrukere. Produkter som klarer å kombinere alt dette, imponerer meg.

Rune Olsson - kjøkkensjef

- NM-bedømmingen er svært hektiske, men morsomme dager. Jeg håper at mitt bidrag kan være med å sørge for at NM blir sett på som en seriøs konkurranse som bedriftene og som forbrukerne kan dra nytte av. 

Sigurd Løvstad - kjøkken

- Det skal bli morro å se og smake på de utallige produktene de forskjellige kjøttbedriftene presenterer. Og ikke minst å være med på å høyne kvaliteten på varene gjennom deltakelse i NM.

Steve Westerby - kjøkken

Jeg er stolt over å oppleve kvalitetsforbedringen og større mangfold dra hele bransjen de siste årene på NM i kjøttprodukter. Når man har ansvar for å grille eller steke flere hundre produkter i løpet av noen dager blir det avgjørende at gjennomføringen er nøye planlagt slik at alle produktene er på sitt beste ved bedømming.

Mette Juberg - hoveddommer

- NM er utstillingsvinduet vinduet hvor alt fra de minste til de største kan vise hele Norge hvilken bredde og mangfold som finnes. Mangfoldet en til stadighet klager over at Norge ikke har!

Bjørn Tore Teigen - hoveddommer

- Vi som dommere er med på å bidra til en forbrukerorientert utvikling i kjøttbransjen igjennom den tilbakemelding som blir gitt til bedriftene som  deltar i bedømmingen.

Morten Kjærnes - kjøkken

Mer info kommer

Pål Røstvang - dommer

- Vi dommere må i felleskap ta ansvar for å ikke forveksle fagkompetanse og håndverkstradisjon med ”kaloritellere” og “indeksryttere”.

Kirsti Greiff - dommer

- Selv om jeg jobber med saltreduksjon i doktorgraden min, synes jeg ikke nødvendigvis at all mat skal ha mindre salt enn det har i dag.

Hans Eide – dommer

- Jeg har alltid vært opptatt av sammenhengen mellom riktige råvarer og gode produkter. Gjennom dommervervet i NM i kjøttprodukter får jeg brukt kunnskapen min rundt råvarekvalitet, produksjon, smak og konsistens, samt hvordan et ferdig produkt bør presenteres visuelt og smaksmessig.

Kontakt

Mette Juberg

Mette Juberg

Mattrygghet- og kvalitetssjef

Tlf: 466 26 261

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Samarbeidspartnere