Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Slik lages en god medisterkake

Slik lages en god medisterkake

Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi en av kokkene og en erfaren dommer om hva du som kjennetegner de beste medisterkakene.

Hans Eide jobber til daglig på Meny og er dommer i NM i Kjøttprodukter.

Her er Norges beste pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker, lutefiskbacon, ferdigstekt ribbe og steker fra NM i Kjøttprodukter 2019.

Hans Eide har i en årrekke vært dommer i NM i Kjøttprodukter. Han har vokst opp bak kjøttdisken, og har flere tiårs erfaring fra det å lage kaker. Både kjøttkaker, medisterkaker, fiskekaker og karbonader.   

Hva er det viktigste når man er på jakt etter de beste medisterkakene? 
- Det første du skal passe på er å ha ordentlige råvarer. Så skal du sørge for at du får til en god blanding. En deig som emulgerer og blir god i konsistensen. Ikke for fast, men heller ikke for løs. Så må du ha spekk i, ellers blir den tørr.

De beste medisterkakene fra NM i Kjøttprodukter 2019 finner du her.

Sigurd Løvstad jobber til daglig i Nortura og er kokk i NM i Kjøttprodukter.

På kjøkkenet finner vi Sigurd Løvstad, som til daglig jobber i Nortura. Han har også livslang erfaring fra farseprodukter og medisterkaker. Sigurd viser oss forskjellen på grove og fine medisterkaker.

- Her har vi eksempel på en grov medisterkake, sier han, og bryter opp en av de mange hundre medisterkakene som er innom kjøkkenet under NM-bedømmingen. - Den er ganske grov i strukturen, har spenst og god smak.

- Vi har også medisterkaker som er laget av mer finhakket farse, sier han, og viser frem en mindre, og mer finkvernet kake. - Den er godt stekt, og ser veldig lys og fin i snittet.

- Medisterkaker skal smake av jul, avslutter Løvstad.

Her er Norges beste pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker, lutefiskbacon, ferdigstekt ribbe og steker fra NM i Kjøttprodukter 2019.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Samarbeidspartnere