Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Presseinvitasjon - NM i Kjøttprodukter 2017

Presseinvitasjon - NM i Kjøttprodukter 2017

Hvem lager Norges beste pinnekjøtt, julepølse eller medisterkake, og hvilket kjøttpålegg skal du velge på den ellers så trauste brødskiva?

Det skal bedømmes hele 73 forskjellige typer pinnekjøtt under NM i Kjøttprodukter 2017.

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2017 står for døren. I tre dager skal 18 erfarne dommere smake seg frem til Norges beste kjøttprodukter. 530 produkter skal bedømmes og rundt 300 av disse er julemat. For kjøttbransjen er NM det viktigste arrangementet for smakstesting. Også handelen har fått øynene opp for kåringen. Et kvalitetsstempel som gull i NM løftes i større grad enn før frem i markedsføring og i butikk.

Vi inviterer pressen til å besøke oss under arrangementet. Det vi tror vil være mest interessant er å dekke bedømmingen eller kåringsarrangementet.

Bedømmingen
Bedømming som strekker seg over tre dager, foregår på Etterstad videregående skole og er åpen for pressen 24. oktober. Pressen får mulighet til å se hvordan bedømmingen foregår, snakke med dommerne og smake på noen av produktene. Hoveddommer Mette Juberg (KLF) og Svein-Erik Eide (KLF) som er ansvarlig for arrangementet, vil være til stede. Dommerne er 15-20 svært erfarne fagfolk fra kjøttbransjen. Les mer om dem her.

Prisutdeling
9. november arrangeres kåringsarrangement, der vi starter med et åpent fagseminar kombinert med utdeling av priser og medaljer fra klokken 13.00 til 17.30. Fagseminaret foregår på Gamle Logen i Oslo. Programmet er ikke endelig spikret, men vil være innom temaene markedsføring, pakking, trender og innovasjon. Deltakerne på seminaret er bedrifter som håper på heder for produktene sine, samt andre fra kjøttbransjen. Komplett resultatliste med gullvinnere og Norgesmestere publiseres 22:00 denne kvelden på kjottprodukter.no.

Fakta om NM i Kjøttprodukter
I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Opplysningskontor, leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå. I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester.

For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres. Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver dag jobber med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media legger merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra. NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter og arrangeres av KLF Servicekontor AS.

De 59 bedriftene som deltar i NM i Kjøttprodukter 2017:
A. Idsøe AS, A. Strøm-Larsen AS, Annis Pølsemakeri AS, Aron Mat AS, Bakken Øvre Gårdsmat, Bjerke Spekemat og Delikatesse AS, Bjorli Fjellmat AS, Brandbu Pølsemakeri AS, Dalpro AS, avd. Gårdsmat, Den Stolte Hane, Den stolte pølsemaker AS, Eide Handel AS, Fatland Sandefjord, Fatland Ølen, Finsbråten AS, Fjellgarden Hovden AS, Fosenkjøtt AS, Grilstad AS, Gunnar Ruud Catering AS, Gårdsslakteriet Sylte AS, H. Mydland AS, Heidal Landbruksprodukter, Heidrun AS, Henning Sørensen , Hole Kjøtt AS, Høvikveien Kjøtt og Kolonial AS, Håland Kjøtt AS, Inderøy Slakteri AS, Jens Eide AS, Jevnlid Garden, Johs Jacobsen Kjøtt AS, Kløverkjøtt, Kuraas AS, Leiv Vidar Slakterforretning AS, Manstad Kjøtt AS, Matlyst AS, NK MEAT AS, Nordfjord Kjøtt AS , Norsk-Kylling AS, Nortura SA, Ole Ringdal AS, Per Reboli AS, Per's Kjøkken AS, Rosendal Gardsmat, Ryfylke Mat AS, Skjåk Turistheim Skeid kro AS, Skodi Rein AS, Slakter Frivold AS, Smedstuen AS, Solberg Pettersen AS, Stene Gård, Sørlandskjøtt AS, Toma Mat AS, Toten Kjøtt AS, Unil AS, Vats Gardsmat AS, Vossakjøt AS, Ytterøykylling AS, Østli Pølsemakeri AS.

De 10 videregående skolene som deltar i skolemesterskap i medisterkake:
Trysil VGS, Vest Telemark VGS, Lillehammer VGS, Strinda VGS, Tangen VGS, Åssiden VGS, Nannestad VGS, Norsk Restaurantskole, Bryne VGS, Etterstad VGS.

Kontakt:
Ønsker dere å komme innom bedømmingen, prisutdelingen eller begge deler, ta kontakt med
Svein-Erik Eide, Kommunikasjonsansvarlig Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund
Mobil: 905 29 988, svein-erik@kjottbransjen.no

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Samarbeidspartnere