Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Nordfjord Kjøtt satser på pinnekjøtt-trippel

Nordfjord Kjøtt satser på pinnekjøtt-trippel

Bedriften har vunnet pinnekjøtt-klassen de to siste gangene NM-konkurransen har vært arrangert og nå er målsettingen klar: pinnekjøtt-trippel i november under NM i Kjøttprodukter 2017.

– Vi satser på pinnekjøtt-trippel i året NM, fastslår produksjonsleder Stig Muri ved Nordfjord Kjøtt (til høyre). Her sammen med Jon Nordbø, salgssjef i TINE Ingrediens.

Det er ganske enkelt imponerende at Nordfjord Kjøtt makter å toppe resultatlistene år etter år. Pinnekjøtt produseres av svært mange små og stor norske kjøttbedrifter og NM-konkurransen er tett og tøff. Allikevel har det vippet Nordfjord vei gang på gang. Produksjonsleder Stig Muri har ingen fullgod forklaring på hvorfor bedriften har gjort det så bra i NM, men to stikkord er sentrale: klima og stolthet.

Her kan du søke i Nordfjord Kjøtt sine vinnerprodukter tilbake til 2011.

NYTT KLIMAANLEGG
– Vi har alltid ligget langt framme når det det gjelder optimalisering av klimaforholdene i forbindelse med modning og tørking av pinnekjøttet. I år tar vi i bruk vårt nye klimaanlegg og det vil forhåpentligvis gjøre oss enda bedre på dette viktige området. Når jeg nevner stolthet, har det å gjøre med de ansatte i anlegget. De er svært opptatt av pinnekjøttet, og selvsagt aller andre produkter, skal være optimalt gode. Og når vi i alle år har framstått som en topp leverandør av pinnekjøtt, er vi forpliktet til å følge opp, sier Stig Muri.

700 TONN
Nordfjord-bedriften produserer rundt 700 tonn pinnekjøtt til jul og det innebærer at råvarebehovet er på mellom 80 og 90 000 lam. Nær halvparten av dette behovet dekkes via egen råvare- produksjon. Men Muri er ikke bekymret for råvaretilgangen.

– Den har vært god de siste årene og det er ingen ting som tyder på at den situasjonen endres i år. Allerede i slutten av august er vi i gang og når NM er over oss, håper og tror jeg vi som vanlig skal levere topp produkter.

TÅLMODIGHET VIKTIG
– Så konkurransenerver er det ikke snakk om?
– Nei, vi gjør det vi alltid har gjort og så satser vi på at det er tilstrekkelig. Det nytter i hvert fall ikke å stresse. Pinnekjøttproduksjon er en lang og møysommelig prosess som krever tålmodighet og ikke minst grundighet. Begge deler har vi i fullt monn her på Nordfjord Kjøtt, fastslår Stig Muri med et bredt smil om munnen.

Søk i vinnere av pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker, lutefiskbacon, ferdigstekt ribbe og steker fra NM i Kjøttprodukter 2015.

STARTET I 1983
Det var for 34 år siden at Kjøttbransjens Servicekontor for første gang inviterte til fagkonkurranse. I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester. NM i Kjøttprodukter arrangeres nå hvert år. Det ene året hovedsakelig opp imot julemat og pålegg, det andre året med vekt på grill-, farseprodukter og spekemat. Vinner av årets konkurranse NM i Kjøttprodukter 2017 -julemat, kåres i Oslo 9. november.

ÅPEN FOR ALLE
– For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres. Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver eneste dag jobber hardt med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media har omfavnet kåringen og det er mye oppmerksomhet rundt hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra. NM i Kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter, og arrangeres av KLF Servicekontor, forteller Svein Erik Eide, sjef for kommunikasjon og medlemskontakt i KLF. Han minner om at fristen for påmelding av produkter til NM er 20. september.

NM-MERKER
Prinsippet for denne konkurransen er at alle produkter som bedømmes skal være til salgs for enten HORECA-kunder eller i butikk-kunder. Vinnerproduktene kan merkes med NM-merker i etterkant av konkurransene og kan også markedsføres som vinnere i NM.

medaljeoppsett2017

24 klasser i årets NM
Ribbe, Juleskinke, Stek, Sous vide spesial, Karbonade, Kjøttkaker/bolle, Medisterkake, Panert, Restaurant-burger, Røkt pinnekjøtt, Urøkt pinnekjøtt, Pinnekjøtt spesial, Sylte, Rull, Postei/paté, Hverdagspålegg, Delikatessepålegg svin, Delikatessepålegg fjørfe, Delikatessepålegg spesial, Røkt julepølse, Urøkt julepølse, Julepølser spesial, Lutefiskbacon og Julespesial.

Etter innspill fra kjøtt og fjørfebedriftene, er årets produkt tatt bort, og det kåres hele åtte norgesmestre!

Gå til egne sider for NM i Kjøttprodukter 2017 her.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Samarbeidspartnere