Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Nå kåres Norges beste julemat

Nå kåres Norges beste julemat

Denne uken smakes, luktes og tygges det pinnekjøtt, ribbe, medister, julepølser og pålegg i Oslo.

NM dommer Ola Stuberg fra Arne B. Corneliussen vurderer pinnekjøtt.

NM i Kjøttprodukter er Norges største test av julemat.
– I år er det 550 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 69 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og over 40 medisterkaker er sendt inn. Vi har rekordmange bedrifter påmeldt og kampen om norgesmestertitlene er beinhard, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

kjottprodukter.no kan du søke i tidligere vinnere av NM i Kjøttprodukter. Årets vinnere publiseres 7. november klokken 22:00.

– Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. De blir også satt opp imot konkurrentenes produkter. Det er ingen tvil om at NM i Kjøttprodukter over tid er med på å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter, sier Eide.

NM-bedømmingen foregår på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens vurderes av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.
– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.

De siste årene har flere av de små lokalprodusentene meldt seg på NM. I konkurransen måler de krefter mot de største kjøttbedriftene som Fatland, Grilstad, Unil, Nortura, Nordfjord Kjøtt.

– Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat på bordet i juletiden, bør følge med når resultatene blir lagt ut 7. november. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Eide.

Bedømmingen foregår 21. til 23. oktober. Resultatene kommer 7. november i bladet Kjøttbransjen og på kjøttprodukter.no.

Fakta om NM i Kjøttprodukter
I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Opplysningskontor, leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå. I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester.

For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres. Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver dag jobber med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media legger merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra. NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter og arrangeres av KLF Servicekontor AS. 

De 63 bedriftene som deltar i NM i Kjøttprodukter 2019:
A. Idsøe AS, Aron Mat AS, Bakken Øvre Gårdsmat, Bjerke spekemat & delikatesse AS, Brandbu Pølsemakeri AS, Brødr Ringstad AS, Bønes Gårdsmat Drift AS, Dalpro Gårdsmat, Den Stolte Hane AS, Den stolte pølsemaker, Dullum Slakteri AS, Eide Handel AS, Eikestøl AS, Ellevilt AS, Fana kjøtt AS, Fatland Sandefjord AS, Fatland Ølen AS, Finsbråten AS, Fjellgarden Hovden, Fjordland AS, Gransjøberget Viltkjøkken AS, Grilstad AS, Gunnar Ruud Catering, H Mydland AS, Hadeland Viltslakteri AS, Halsan Kjøtt AS, Henning Sørensen, Høvikveien kjøtt og kolonial AS, Inderøy Slakteri AS, Ingebrigtsen Kjøtt AS, Jens Eide AS, Kolbus Matgleder AS, Kristiansen Mat, Kuraas AS, Løiten Hjorteoppdrett AS, Matbørsen AS, Matpartner AS, Meråker Kjøtt AS, Metervare AS, Moens Mathus AS, NG Meny Vestfold Telemark AS, Nordfjord Kjøtt, Norfersk AS, Norsk Kylling AS, Nortura SA, Ole Ringdal AS, Orkla Foods Norge, Pers Kjøkken AS, Romedal Catering AS, Rosenberg Spiseforretning, Rørosrein AS, Skjåkmat v/ Skjåk Turistheim Skeid kro AS, Smedstuen AS, Solberg Pettersen AS, Solundmat As, Strøm-Larsen AS, Sørlandskjøtt AS, Tingvold Park Hotel AS, Toma Mat AS, Toten Kjøtt AS, Unil AS, Vats Gardsmat AS, Vossakjøt AS

Videregående skoler som deltar med skolemedister (7 skoler)
Etterstad VGS, Glemmen VGS, Nannestad VGS, Raufoss VGS, Senja VGS, Tangen VGS og Åssiden VGS

NM partnere 2019

Kontakt

svein-erik-2014

Svein-Erik Eide

Sjef kommunikasjon og medlemskontakt

Tlf: 905 29 988

Mette Juberg

Mette Juberg

Mattrygghet- og kvalitetssjef

Tlf: 466 26 261

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Samarbeidspartnere