Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Kraftig nord-norsk markering i NM

Kraftig nord-norsk markering i NM

Bedriftene Mydland AS i Tromsø og Kuraas As i Narvik tok solid for seg av medaljefatet under NM i kjøttprodukter. Og for Mydland var det ekstra gjevt å gå helt til topps i spekeskinke-kategorien.

Umberto-skinken som danket ut Norturas Santa Kristina-skinke i finalen, er et resultat av mange års intens arbeid og produktutvikling påpeker Erik og Kurt Mydland.

Ikke bare ble de to kjøttbedriftene NM-vinnere i hver sin klasse. Mydland sikret seg fire gullmedaljer. Kuraas på sin side fikk fire medaljer, hvorav en gullmedalje.

PRIMA GRIS
– Storartet og fantastisk morsomt! Vi er i lykkerus akkurat nå. Å oppnå fire gull og NM-status for spekeskinke, hadde vi selvsagt ikke trodd var mulig på forhånd. Nå er det grunn til å skryte av alle de som har bidratt til suksessen. Vi har det råstoffet vi trenger, det vil si en prima gris, nettopp fra Prima og vi har en krydderleverandør i ABC som hele tiden står på for oss. Ola Stuberg er i så måte blitt en mentor for oss når det gjelder smak og konsistens, sier Erik og Kurt Mydland. De trekker dessuten fram Aron Mat som en viktig samarbeidspartner i Tromsøregionen på kjøttsiden.

Her er Norges beste grillmat, spareribs, burgere, grillpølser, ostepølser, sterke pølser, bratwurst, spesialpølser, bacon, spekepølser, fårepølser, fenalår og spekekjøtt fra NM i Kjøttprodukter 2016.

POLARHISTORIE
Umberto-skinken som danket ut Norturas Santa Kristinaskinke i finalen, er et resultat av mange års intens arbeid og produktutvikling påpeker Erik Mydland. Og han er glad for at det nå er ettertrykkelig slått fast at topp spekeskinke kan lages andre steder enn på Tynset og på Stranda.

Her kan du se hva Mydland har fått av medaljer i NM tilbake til 2010.

– Dette produktet er vi stolte av. Og jeg skulle ønske at min far hadde fått anledning til å delta i feiringen. Dette hadde han virkelig satt pris på. Denne spekeskinken er både en hyllest til ham og til polarhelten Umberto. Vi skriver ikke bare lokal og nordnorsk mathistorie med denne seieren, men litt polarhistorie i tillegg, sier Erik Mydland med et bredt smil om munnen.

NORGES BESTE BACON
Kollega Kenneth Kuraas i Narvik-bedriften med samme navn, var ikke mindre glad etter kåringsarrangementet. På spørsmål om hva som var høydepunktet, var han ikke i tvil:
– At vi har Norges beste bacon, er stort for oss. Tidligere har vi kjøpt inn bacon og slicet i eget anlegg. Det baconprodukt vi vant med nå, har vi laget selv og det som er enda mer spesielt er at dette er kun det tredje partiet vi lager. Ikke rart at vi er høyt opp akkurat nå, sier Kenneth Kuraas. Hans bedrift hadde levert inn 10 produkter og uttellingen i form av medaljer/hederlig omtale var hele 60 prosent.

Her kan du se medaljefangsten til Kuraas i NM tilbake til 2013.

RUNDT BACON
At et «spesialkonstruert», det vil si rundt bacon myntet på hamburgere ble kåret til «Årets nyvinning», la ingen demper på stemningen i Narvik. Og nå håper Kenneth Kuraas på listing også i Sør-Norge for baconproduktene fra nord.

– Alt burde ligge til rette for det. Medaljer er selvsagt morsomt å få, men det er til syvende og sist hva medaljene genererer av mersalg som har betydning i det lange løp, påpeker Kuraas.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Samarbeidspartnere