Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Invitasjon NM i Kjøttprodukter 2020

Invitasjon NM i Kjøttprodukter 2020

Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund åpner nå for påmelding til et nedskalert NM i Kjøttprodukter 2020. Alle foredlere av kjøtt inviteres til å konkurrere. I år setter vi spesielt fokus på kjøttbransjens store utvalg av spekemat og pølser.

I konkurransen kåres:

  • Inntil fire Norgesmestere
  • Gull-, sølv og bronsevinnere
  • Spesialpris for Økologisk og og Spekehus samt eventuelt egne priser/premier fra våre samarbeidspartnere
  • Skolekonkurranse i pølseklassen

NM i kjøttprodukter 2020 vil bedømme produkter i forskjellige klasser. En mer detaljert beskrivelse finner du her under klasseinndeling 2020.

Ved å delta i Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2020 kan du også få

  • en profesjonell vurdering av dine kjøttprodukter
  • tilbakemelding på produktene fra godt kvalifiserte dommere
  • forslag til forbedringer av produktet
  • god mediedekning generelt, inkludert fagpresse med stor distribusjon av resultater
  • god mulighet for mediedekning på egen bedrift og egne produkter
  • mulighet for merking av produkter som oppnår tittel eller medalje
skillelinje orange
NM-stengt

Pris per påmeldte produkt er kr 1.475,- eks mva.

skillelinje orange

Når konkurransen nedskaleres, betyr det i praksis færre klasser og redusert kapasitet i bedømmingen. Gjennom påmeldingen vil vi legge til rette for at flest mulig bedrifter får delta. Påmeldte produkter i klassene for spekemat vil prioriteres og blir det fullt i pølseklassene vil grill og wiener bli prioritert foran snadderpølsene. Om vi må kutte ytterligere i antall pølser påmeldt, vil helårsvariantene av snadderpølsene komme først. Dette betyr at bedriftene kan bli bedt om å kutte i antall påmeldte produkter eller at enkelte klasser kan bli kuttet når vi ser påmeldingene.

Viktige datoer

Påmelding til konkurransen 5. aug - 10. sept
Innsending/innlevering av produkter 8.-9. oktober (info uke 39)
Bedømming 12. - 13. oktober

Kåringsarrangement: Vi kommer tilbake til dette (pga korona), men målet er å arrangere et nedskalert kåringsarrangement tre uker etter bedømmingen.

skillelinje orange

KLASSENE (les beskrivelser på klasseinndeling 2020

Pølse: Grillpølse, Wienerpølse, Snadderpølse røkt, Snadderpølse urøkt, Snadderpølse m/ost
Spekekjøtt: Fenalår, Spekeskinke, Spekekjøtt oppskåret, Spekekjøtt spesial
Spekepølse: Salami, Fårepølse, Krydret spekepølse, Spekemør/-morr, Spekepølse spesial
Spesialpriser: Spekehus, Økologisk, Skolemesterskap i pølse og samarbeidspartnernes egne priser

skillelinje orange

Resultater
Resultatene fra konkurransen blir presentert på www.kjottprodukter.no, gjennom et eget resultatinnstikk i Kjøttbransjen og i avisen ProConvenience. Det glade budskap sendes også til media. Billeddekning legges opp på samme måte som under tidligere Norgesmesterskap. Mediedekningen av konkurransen er vanligvis svært god.

Påmelding til konkurransen
Det er i perioden 5. august til 10. september åpnet for påmelding. Vi har en øvre grense på litt i overkant av 300 produkter. Arrangøren kan stenge for ytterligere påmeldinger for enkelte produkttyper når grensen er nådd. Påmeldte produkter i klassene for spekemat vil prioriteres og blir det fullt i pølseklassene vil grill og wiener bli prioritert foran snadderpølsene. Om vi må kutte i antall pølser påmeldt vil helårsvariantene av snadderpølsene komme først.

Pris per påmeldte produkt er kr 1.475,- eks mva.

NM-stengt

Kontakt

Endre Myhr, Markeds- og prognosesjef

Endre Myhr

Markeds- og administrasjonssjef

Tlf: 952 38 600

Christiane

Christiane Hoffmann

Fagsjef kvalitet- og mattrygghet

Tlf: 466 26 261

svein-erik-2014

Svein-Erik Eide

Sjef kommunikasjon og medlemskontakt

Tlf: 905 29 988

Randi Spidsberg

Randi Spidsberg

Kontorsjef

Tlf: 416 46 027

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Samarbeidspartnere