Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Invitasjon NM i Kjøttprodukter 2018

Invitasjon NM i Kjøttprodukter 2018

Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund inviterer alle foredlere av kjøtt til Norgesmester i kjøttprodukter 2018. I år setter vi spesielt fokus på kjøttbransjens store utvalg av grill- og spekemat.

I konkurransen kåres:

  • Norgesmester i inntil åtte klasser blant gullvinnerne
  • 29 klasser med gull, sølv og bronsemedaljer
  • På tvers av klassene kåres spesialpris for nyskapning, grønt i kjøtt, økologisk
    og grillproduktserie
  • Skolemesterskap i pølser
  • Samarbeidspartnernes egne priser

Ved å delta i Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2018 kan du også få

  • en profesjonell vurdering av dine kjøttprodukter
  • tilbakemelding på produktene fra godt kvalifiserte dommere
  • forslag til forbedringer av produktet
  • god mediedekning generelt, inkludert fagpresse med stor distribusjon av resultater
  • god mulighet for mediedekning på egen bedrift og egne produkter
  • mulighet for merking av produkter som oppnår tittel eller medalje

Deltakelse i konkurransen
Konkurransen har begrenset kapasitet i tid og lager. Produkttypene krever ulik tid og kapasitet til lager, tilberedning og bedømming. Derfor avhenger maksimalt antall produkter med hvilke produkttyper som meldes på. Arrangøren kan - når kapasitetsgrensen er nådd - stenge for ytterligere påmeldinger av konkrete produkttyper eller produkter totalt.  

Tidlig påmelding vil derfor sikre at dine produkter får delta i konkurransen.

Viktige datoer
Påmelding til  konkurransen 1. feb - 2. mars
Innsending/innlevering av produkter 5.-6. april
Bedømming 9.-11. april
Påmeldingsfrist kåringsarrangement 23. april
Kåringsarrangement 3. mai

Informasjon og kommunikasjon
Detaljert og oppdatert informasjon om konkurransen, klassene, innsending og merking av produkter, er å finne på KLFs nettsider (under NM i kjøttprodukter) eller gå direkte til www.kjottprodukter.no

KLASSENE
NM i kjøttprodukter 2018 vil bedømme produkter i 29 klasser. I klassene kan det oppnås medaljer av valør gull, sølv og bronse. En mer detaljert beskrivelse av klasseinndelingen finner du her.

Grillklasser: Marinert/krydret fugl, Marinert/krydret svinekjøtt, Marinert/krydret spesial, Marinert/krydret storfekjøtt, Grill spesial, Spareribs, Burger (forbrukermarked), Burger spesial, Pulled

Pølseklasser: Grillpølse, Middagspølse, Wienerpølse, Snadderpølse røkt Bratwurst, Snadderpølse røkt, Snadderpølse urøkt, Snadderpølse hot, Snadderpølse m/ost, Snadderpølse spesial

Spekekjøtt: Fenalår helt, Speket svinekjøtt, oppskåret, Spekekjøtt spesial

Spekepølse: Salami, Fårepølse, Krydret spekepølse, Spekemør/-morr, Spekepølse spesial

Annet: Bacon i skiver, Bacon spesial, Tørket kjøtt

SPESIALPRISER 
- Grillproduktserie, Nyskapning, Grønt i Kjøtt, Økologisk og skolemesterskap i pølser og samarbeidspartnernes egne priser.

Kåringsarrangement
Kåringsarrangementet blir på Stratos i Oslo, torsdag 3. mai fra ca kl 13. Det vil bl.a. bestå av fagseminar, premieutdeling, kåring av Norgesmestere, middag og utdeling av medaljer. Arrangementet er åpent for deltakere i NM-konkurransen, KLFs medlemmer, samarbeidspartnere og inviterte gjester.

Resultater
Resultatene fra konkurransen blir presentert på www.kjottprodukter.no, gjennom et eget resultatinnstikk i Kjøttbransjen nr. 4 (3. mai) og i avisen Dagligvarehandelen uken etter. Det glade budskap sendes også til media. Billeddekning legges opp på samme måte som under tidligere Norgesmesterskap. Mediedekningen av konkurransen er vanligvis svært god, og VG vil nokså sikkert dekke vinnere dagen etter kåringen.

Påmelding til konkurransen
Det er i perioden 1. februar til 2. mars åpnet for påmelding via www.kjottprodukter.no.
Vi har en øvre grense på 500-530 produkter. Arrangøren kan stenge for ytterligere påmeldinger for enkelte produkttyper når grensen er nådd. Vi kan også stryke klasser ved lav påmelding.

Pris per påmeldte produkt er kr 1.400,- eks mva. 

Arrangør: Norgesmester i kjøttprodukter 2018 er et arrangement i regi av KLF Servicekontor.

Kontaktpersoner for Norgesmester i kjøttprodukter 2018:

Endre Myhr: endre@kjottbransjen.no telefon 952 38 600
Svein-Erik Eide: svein-erik@kjottbransjen.no telefon 905 29 988
Randi Spidsberg randi@kjottbransjen.no telefon 416 46 027 (sentralbord 23 24 44 70)

Kontakt

Randi Spidsberg

Randi Spidsberg

Kontorsjef

Tlf: 416 46 027

Endre Myhr, Markeds- og prognosesjef

Endre Myhr

Markeds- og administrasjonssjef

Tlf: 952 38 600

svein-erik-2014

Svein-Erik Eide

Sjef kommunikasjon og medlemskontakt

Tlf: 905 29 988

Mette Juberg

Mette Juberg

Mattrygghet- og kvalitetssjef

Tlf: 901 03 455

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Samarbeidspartnere